Oppslagstavla

EGIL STORBEKKENS MUSIKKPRIS 2018.

Den 26. juli fikk HILDEGUNN ØISETH Egil Storbekkens musikkpris 2018. Hun kvitterte for prisen med en strålende mini-konsert på Livollen seter i Tolga kommune. Omgivelsene og været var perfekt. Det var godt besøk og veldig hyggelig at flere av lagets medlemmer var tilstede under seremonien. Sjelden har lurspillet under åpning og avslutning vært vakrere! Også Hildegunns trompetlærer fra studietiden ved Ingesund/Sverige - Arnulf Naur Nilsen, tidligere solotrompetist i Oslo-Filharmonien - hadde tatt turen.

Vi gratulerer Hildegunn med prisen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto:Jørn


 

LANDSKAPPLEIKEN 2018.

BENDIK SMEDÅSGJELTEN QVAM
og OLAV VEBENSTAD deltok med gode plasseringer under årets Landskappleik som ble arrangert i Trysil tidligere i sommer.
Vinner av klassen ble et annet medlem i NLB: STEIN VILLA som spilte på andre strenger.

Bendik ble i tillegg tildelt Fureprisen på kappleiken!

NLB gratulerer alle tre!


 

EGIL STORBEKKENS MUSIKKPRIS 2017 går til Bjørn Aksdal, Trondheim.
Vi gratulerer!


Om vinneren skriver juryen i sin begrunnelse:

Bjørn Aksdal er en allsidig musiker som i mange tiår og helt siden ungdomsårene, har engasjert seg i arbeidet med å fremme tradisjonsmusikken, bygdekulturen og de eldre og historiske instrumentene. 

Aksdal har arbeidet ved Ringve museum og i NRK, skrevet talløse fagartikler og plateanmeldelser, vært redaktør for hedersskriv og tidsskrift og utgitt en rekke bøker og fagskrifter. De viktigste bøkene er "Med Piber og Basuner, Skalmeye og Fiol" fra 1982, undervisningsboka "Fanitullen" sammen med Sven Nyhus i 1996, og Hardingfela fra 2009. Den sistnevnte summerer arbeidet med registrering og forsking på de eldste hardingfelene. Et arbeid som ble utført i et nært samarbeid med felemakerne Olav Vindal og Sigvald Rørlien og forskeren Jan Petter Blom.

Internasjonalt har han et stort og godt nettverk, ikke minst innen instrumentbyggermiljøet, der han i en årrekke har lagt ned stor innsats for å fremme faglige gode møteplasser. Emneheftet fra 1980 under tittelen "Musikkinstrumentenes historie i de islamske kulturområder" viser hans innsikt, interesse og evner til å trekke linjer mellom forskjellige kulturer.

Som god utøver både på fele og ulike eldre blåseinstrumenter, har Bjørn Aksdal opp igjennom årene medvirket på en rekke innspillinger. Noen har vist seg å ha blitt svært viktige utgivelser for ettertiden, både som dokumentasjon og bevaringen, men også at de har skapt ny interesse for tradisjonen og instrumentene. CDen "Hyrdestund" fra 1996 er et slikt eksempel og hvor han deltok med tungehorn, meråkerklarinett, østerdalsklarinett, saueleggpipe, bygdefløyte, geitehornfløyte og kuhornfløyte. I kjølevannet av denne utgivelsen oppstod Norsk lur- og bukkehornlag og en ny interesse for de gamle gjeterinstrumentene.

"Meråkerklarinetten", CD fra 2009 sammen med Geir Egil Larsen, var et resultat av en dyp interesse for den norske folkeklarinetten. Ringve Museum utga temaheftet Meråkerklarinetten som han skrev i 1992. Dette ga en grundig innføring i historien rundt denne særnorske klarinett typen. Heftet er tilegnet Harald Gilland, den siste kjente tradisjonsutøveren på instrumentet og en verdifull kilde til skriftet. I heftet skriver Aksdal blant annet om hvordan et lite instrument fra en bygd i Nord-Trøndelag egentlig bygger på et prinsipp som var kjent av egypterne 3 årtusen før vår egen tidsregning og han trekker dermed inn de lange linjene i vår kulturutvikling. 

I nær 30 år var Aksdal leder av musikkseksjonen ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans i Trondheim. Her arbeidet han blant annet med utredninger om instrumentmakerfaget, kulturskoleopplæring i folkemusikk og vilkårene for norske folkemusikkarkiv. Dessuten har han lagt ned et stort arbeid for folkekunststipend og andre viktige verktøy for å fremme tradisjonsmusikken sin plass i norsk musikkliv. De senere åra har han fordypet seg i langeleikinstrumentene, et arbeid han tok fatt på i samband med utstillinga Leve Langeleiken! allerede i 1987 på Ringve Museum. Nå er det omfattende arbeidet videreført med de eldste langeleikene og dokumentert i fagskriftet Musikk og Tradisjon. 

Bjørn Aksdal har i ulike sammenhenger trukket fram den viktige rollen Egil Storbekken hadde i norsk musikkliv og pekt på de mulighetene de eldre folkemusikkinstrumentene har til å nå et stort publikum, også utenfor tradisjonsmusikkmiljøet. De må få oppmerksomhet og gode tiltak bli realisert.

Han leder i dag Norsk Folkemusikklag og har benyttet sin faglige kompetanse og sin utøverbakgrunn til å fremme kunnskap og interesse for lyre, harpe, langeleik, fløyter og andre blåseinstrumenter. 

Bjørn Aksdal ble eksponert for et stort publikum da han dukket opp som oldermann i instrumentmakerlauget, i fjernsynsserien Anno nylig! 

Vi gratulerer Bjørn med Egil Storbekkens Musikkpris 2017!

Prisen deles ut på Ivaregga på Tolga, Egils hjembygd, lørdag 9.september klokka 15:30

Foto av Bjørn Aksdal: Jørn Simenstad

Juryen 2017 har bestått av
Bent Åserud, juryformann, representerer NOPA
Eli Storbekken, representerer familien Storbekken
Hans Fredrik Jakobsen, representerer NLB
Geir Egil Larsen, representerer NLBLur- og Bukkehorndag 2017,
søndag den 3. september klokka 11:30 til 16:00 på Norsk Folkemuseum, Bygdøy.

Lurensemble på Torget starter kl 11:30.
Villspill på alle tun.
Konsert inne eller ute avhengig av været.

Om du ønsker å delta som aktiv musiker, send en epost til Odd.S.Lund(att)nmh.no.


Årsmøte avholdes rett etter siste lurtoner.


Vi gratulerer Bendik Smedåsgjelten Qvam med seieren i "Andre eldre folkemusikkinstrumenter"!
Her sammen med Geir Egil Larsen til høyre.I løpet av 2016 har lagets leder, Jørn Simenstad, laget en omfattende bok i anledning lagets 20- årsfeiring.
Det er et praktverk på 422 sider som inneholder lagssoga med alle årganger av medlemsbladet Hjuringen og fortellinger om instrumentenes bruk. Du kan også lese om beslektede instrumenter.
Den inneholder sjølsagt en mengde bilder, møysommelig innhentet av redaktøren, og - ikke minst -hele 86 noteeksempler som kan inspirere deg.
Vi vil komme tilbake med opplysninger om bestillingsmåte og pris.
Vi håper at så mange som mulig vil ha denne årets bokutgivelse på kaffebordet, notestativet eller i bokhylla.


Med dette utlyses EGIL STORBEKKENS MUSIKKPRIS 2017

Prisen ble utformet i 2006 i et samarbeid mellom Tolga kommune, Norsk lur- og bukkehornlag, NOPA, Tolga-Os Sparebank og familien Storbekken.
I 2017 er prisen et samarbeid mellom NOPA, Tolga kommune, Norsk lur- og bukkehornlag og familien Storbekken.

Musikkprisen er på kr 25.000,-, samt et kunstverk.
Prisen er en nasjonal hedersbevisning og kan gis til aktuelle kandidater fra hele landet.

Prisen kan gis til personer som har gjort en ekstraordinær innsats innen norsk folkemusikk, og særlig de eldre folkemusikkinstrumentene, innen

- utøving, komponering og arrangering
- forskning og formidling
- instrumentbygging og instrumentutvikling
- formidling av Egil Storbekkens musikk

Tidligere prisvinnere:
2006 musikeren Geir Egil Larsen, Verdal
2007 innsamleren Leif Løchen, Vågå
2008 instrumentmakeren Magnar Storbækken, Tolga
2009 musikeren Steinar Ofsdal, Oslo
2010 musikeren, forfatteren og innsamleren Atle Lien Jenssen, Hamar
2011 musikerne Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jakobsen, Tolga
2012 musikeren og komponisten Karl Seglem, Årdalstangen / Oslo
2013 instrumentbyggegruppa i Gjøvik spelmannslag, Gjøvik
2014 musikeren Eilif Gundersen, Ål
2015 musikeren og komponisten Henning Sommerro, Surnadal / Trondheim
2016 musikeren og instrumentmakeren Sverre Jensen, Oslo

Prisen deles ut lørdag 9. september i Tolga.

Forslag på priskandidater sendes komiteen for ”Egil Storbekkens Musikkpris” innen
1. juni 2017. Komiteen foretrekker begrunnede nominasjoner via mail.

simen<alfakrøll>lindberg.no

foto: Astrid GynildSylvarnes i Vietnam og Kambodsja
Etter å ha kommet godt til hektene etter en utrolig travel julaften, der jeg spilte på 6 gudstjenester, bukkehorn på alle seks og lur på fire av dem – fikk jeg gleden av en fantastisk reise til Asia.
Siste uke i januar og første uke i februar 2017 var jeg på en turné i Vietnam og Kambodsja, hvor jeg opptrådte med bukkehorn, munnharpe og seljefløyte. Det startet med to hotellnetter i Ho Chi Mihn-byen i Vietnam og to netter i Siem Reap i Kam Bodsja. Imellom disse oppholdene i byene, var jeg på elvecruise på Mekong om bord på en nydelig båt, «R/V Mekong Prestige» med bare 64 passasjerer, hvorav 30 norske. Reisen inneholdt daglige utflukter, og med på reisen var Asia-ekspert Thorbjørn Færøvik, som holdt forelesninger om bord på båten og ga diverse små kåserier i busser og mindre båter under de mange utfluktene. Han var en utrolig kunnskapsrik og sympatisk mann.
27. januar spilte jeg bukkehorn i den neogotiske katolske katedralen i Cai Be i Vietnam – og etterpå i det økumeniske tempelet Cao Dai i Sa Déc i Vietnam. På ettermiddagen samme dag spilte jeg munnharpe under en forelesning med Thorbjørn Færøvik om bord på båten.
28. januar spilte jeg munnharpe og bukkehorn igjen i tilknytning til en ny forelesning med Thorbjørn Færøvik om bord på båten.
30. januar spilte jeg en liten skolekonsert, med bukkehorn, munnharpe og seljefløyte, på den svært nøkterne Primary School of Oknha, i en liten landsby, beliggende på øya Koh Chong i Mekong, i Kambodsja.
31. januar deltok jeg på en konsert om bord på båten, med bukkehorn og munnharpe.
1. februar ble det igjen munnharpe og bukkehorn hhv før og etter en forelesning med Thorbjørn Færøvik om bord på båten.
2. februar var det utflukt til verdens største tempel – det berømte Angkor Wat, beliggende ved Siem Reap. Her holdt jeg en munnharpekonsert oppe på det høyeste tilgjengelige nivået på det høyeste tårnet i tempelet. Spillingen varte en god stund – inntil en vakt stoppet seansen. Senere samme dag gikk utflukten til Bayon-tempelet, også det ved Siem Reap, hvor jeg igjen spilte munnharpe, denne gang utenfor tempelet.
3. februar var det nytt skolebesøk. Nå til en meget fattigslig barneskole, «Salariin Kampuchea», drevet av en ideell organisasjon. Denne skolen er et frivillig tilbud der elevene får lære først og fremst engelsk og data – i tillegg til at de går på offentlig skole. Og på denne skolen, Salariin, var det alle alderstrinn fra 6-7-åringer til 17-18-åringer. Og de gikk sammen! – ingen aldersdeling. Vi besøkte skolen på en fridag, men ettersom det var annonsert konsert med en norsk folkemusiker, møtte hele 50 stykker opp. Og de fikk en konsert med munnharpe, bukkehorn og seljefløyter. Begeistringen var stor, og det var en veldig trivelig stund for alle parter – mange av medpassasjerene var også med på dette besøket.
Hele denne turnéen var en utrolig sterk og lærerik opplevelse på alle måter.
                          Odd Sylvarnes Lund

 Lur- og Bukkehorndag på Bygdøy 4. september
NLB er 20 år i år, og det skal vi feire!
Sett av helgen 30. september til 2. oktober: Da reiser vi til Røros og setter preg på Bergstaden 
med lur- og bukkehornspill. 
Vi bor på Røros hotell.
Så bruker vi resten av kvelden til sosialt og musikalsk samvær. 
Neste dag blir det spilling og omvisning både i Bergstadens Zir (Røros barokkirke) og i Olavsgruva. 
Du får også tid til å rusle rundt i byen før det blir festmiddag på hotellet med taler og musikalske innslag. 
Arrangementskomiteen kommer med flere programdetaljer, priser og annen informasjon 
og påmelding om kort tid. 
Helgen på Røros er selvfølgelig mest for alle lagets medlemmer - utøvere, sympatisører og tilvirkere - som betaler sin kontingent med glede, men åpner også for at du kan ta med din livsledsager 
til en hyggelig weekend sammen med oss. 
Styret  håper på stor interesse! 

 


Resultatliste "Andre eldre instrument, senior" Landskappleiken 2015 på Fagernes.NLB gratulerer Ole Kristian Nyhagen og Sissel Morken Gullord!


Egil Storbekkens Musikkpris 2014 tildeles
folkemusiker Eilif Gundersen, Ål i Hallingdal.

Vi gratulerer årets prisvinner!

 


Juryens begrunnelse for tildelingen:
Eilif Gundersen er en av våre fremste utøvere på bukkehorn og han var Landskappleik-vinner på dette instrumentet i 2004. Han kommer opprinnelig fra Klæbu i Sør-Trøndelag, og har vært bosatt på Ål i Hallingdal siden 1989.

Eilif Gundersen fattet tidlig interesse for folkemusikken og deretter de tradisjonelle seter- eller gjeterinstrumentene. Med sin bakgrunn som messingblåser, ble han spesielt opptatt av lur og bukkehorn, naturlig nok, men også seljefløyte kom snart på repertoaret. Gjennom å lete fram gamle lydopptak, noter og nedtegninger om musikken, har han blåst nytt liv i den gamle og utrydningstruede lur- og bukkehorntradisjonen i Hallingdal.

Som musiker har han hatt talløse oppdrag. Det har vært i forbindelse med kulturprogram og konserter som kåsør og foreleser, kombinert med kveding og spill. I flere år har han også undervist på Ole Bull Akademiet på Voss.
Ikke minst har han vært en kulturformidler for barn og unge med sine barnehage- og skolekonserter.

Han er også mye brukt som studiomusiker og har mange innspillinger på sin merittliste. Sitt eget soloalbum, ”Sådagen” kom i 2008. En sjelden begivenhet fra en utøver på så spesielle instrumenter, at den vakte en viss oppmerksomhet også utenfor landets grenser. Så det ga mening at teksten, foruten å være på norsk også var oversatt til engelsk, spansk og fransk.

Han står fjellstøtt i tradisjonsmusikken, men eksperimenterer også med instrumentene i andre stilarter. Under årets Ice Music Festival på Geilo spilte han på bukkehorn laget av is. Han har de siste årene også vært musiker i gruppa Wardruna, en musikkgruppe som bruker de eldste nordiske instrumentene og gammelnorske tekster.

Årets prisvinner har også vært opptatt av å spre informasjon om og spillekunnskap på de eldre folkemusikkinstrumentene. Mange har fått sitt første møte med disse instrumentene gjennom Eilifs pedagogiske virksomhet.

I 1996 var Eilif Gundersen en av initiativtagerne til å stifte Norsk Lur- og Bukkehornlag og han ble lagets første formann, et verv han hadde i ti år.

Det sies at han i 25 år har spilt lur på 17. mai fra Sundreberget i Ål, noe vi håper han vil fortsette med lenge, lenge.

 


NLB har mottatt mail:

 Geilo spelemannslag og FolkOrg ynskjer medlemmene i Norsk lur – og bukkehornlag velkomne til Landskappleiken på Geilo 25.-29.juni i 2014! Styret i FolkOrg har vedteke om å søkje Kongepokal i klassa for eldre folkemusikkinstrument for Landskappleiken 2014.

http://www.folkemusikk.no/soekjer-kongepokal-i-klassa-for-eldre-folkemusikkinstrument-for-landskappleiken-2014.5314913-137125.html

NLB håper våre medlemmer tar turen til Geilo og Landskappleiken i sommer, og at alle som ønsker å tevle om Harald Rex sin pokal melder seg på!


Hjuringen 2013

 


Egil Storbekkens musikkpris for 2013 er tildelt instrumentbyggegruppa i Gjøvik Spelmannslag.
Bildene er fra prisutdelingen på Rådhusplassen i Elverum, fredag 9. august.
Prisutdelingen skjedde i år i samarbeid med Festspillene i Elverum.

Alle foto Bent Åserud.


Gruppa fra Gjøvik Spelmannslag.


Her er gruppa sammen med Eli Storbekken.


Eli Storbekken og Jørn Simenstad.


Fjelltrall.
Vi gratulerer Sissel Morken Gullord med seieren i klassen andre eldre folkemusikkinstrument under Landskappleiken på Røros!
NLB gratulerer Geir Egil Larsen med Kongens Fortjenestemedalje!
Lurfanfarer avspilles!

 

Vi ønsker alle et godt nytt lur- og bukkehornår!

Det nye året blåses igang etter stasministerens tale klokka 19.45 første nyttårsdag av Sissel Morken Gullord. Neste happening går på NRK2 den 30. januar; "Elektrobukken".
Bildet under med Sissel Morken Gullord og Karl Seglem er frå FolkLab Live den 26. desember. http://tv.nrk.no/program/mkmf70000512/folklab-live#t=15m51s

sissel


Bøygdøy 2012

  Siste nytt!
Bukker kan brukes til så mangt; syndebukk, kjørebukk og jaktbukk!
jaktbukk
Wim Freudenborg er veldig fornøyd med geitebukken Rex som jakthund.
Foto: Halvor Mykleby/NRK


Hjuringen nummer 1/2011 - 1/2012 er ute her!


Tolgaprisen 2011
Eli Storbekken fikk Tolgaprisen

Eli Storbekken får Tolgaprisen for 2011 (Foto: Tolga Kommune)

Eli Storbekken får Tolgaprisen for 2011 (Foto: Tolga Kommune)

Eli Storbekken tildelt Tolgaprisen 2011. Hun fikk prisen fordi hun gjennom en lang karriere har representert Tolga utad på en positiv og flott måte. - Hun har i tillegg alltid brukt den lokale folkemusikken, og gitt den sitt eget preg, heter det i begrunnelsen.
Tolgaprisen er en hederspris som tildeles den eller de personer eller lag som utmerker seg ved å ha gjort en aktiv innsats til det beste for bygda eller samfunnet. Prisen kan også tildeles personer eller lag som har gjort Tolga kjent utover landet.


LUR- OG BUKKEHORNDAG PÅ BYGDØY 2011.Atle Liens Jenssen (1956-2011)

Atle Lien Jenssen døde 26. juli, 55 år gammel. Han la gjennom en årrekke ned et svært omfattende og allsidig arbeid innen norsk folkemusikk både som musiker, innsamler, formidler og forfatter. Han arbeidet spesielt med folkemusikktradisjoner fra Østerdalen og Hedmarken og har gjort en enorm innsats for å dokumentere og videreformidle musikken fra dette området. For sin store innsats for å ta vare på de eldre instrumenttradisjonene mottok han i 2010 Egil Storbekkens Musikkpris.

Atle vokste opp i Oslo og utdannet seg til sykepleier. På 1970-tallet kom han inn i folkemusikkmiljøet via visebølgen og folkrocken og begynte å spille fele i Østerdalsringens spelemannslag. Slik fikk han spesiell interesse for musikktradisjonene i Østerdalen og på Hedmarken. Ved siden av fela begynte han også å traktere instrumenter som bl.a. tungehorn (bukkhorn med einerflis), ulike fløyter, durspill, mandolin og gitar.

Tidlig på 1980-tallet tok Atle fatt på et omfattende innsamlingsarbeid av lokal folkemusikk på Hedmarken sammen med Arne Møller. Senere samlet han folkemusikk i Østerdalen, Akershus, Finnskogen og Värmland. Viktige samarbeidspartnere var Norsk folkemusikksamling, Oslo og Norsk senter for folkemusikk og folkedans, Trondheim. Han sa selv at han gjennom disse innsamlingsprosjektene fikk anledning til å møte mange av de eldre utøverne fra disse områdene og lære musikk av dem. På denne måten tilegnet han seg et unikt repertoar fra en del av landet som ikke har hatt de mest kjente folkemusikktradisjonene.

I sin dokumentasjon var Atle spesielt opptatt av å oppspore utøvere og instrumentmakere som førte videre tradisjoner knyttet til de eldre folkemusikkinstrumentene våre. Her la han særlig ned et stort arbeid med å dokumentere tungehornet på Hedmarken. Han samarbeidet også med instrumentmakeren Magnar Storbækken, Tolga og fikk rekonstruert østerdalsklarinetten som folkelig instrument på bakgrunn av en gammel klarinett i samlingene til Glomdalsmuseet på Elverum.

Atle var brukt som foreleser ved flere utdanningsinstitusjoner, han ga ut eller medvirket på nærmere 20 plateinnspillinger og han var musikalsk involvert i flere teateroppsetninger. I tillegg turnerte han flere ganger for Rikskonsertene og deltok på festivaler både i Norge og utlandet. Han skrev også en lang rekke artikler og ga ut seks bøker om folkemusikk på Hedmarken. I 2010 leverte han sin masteroppgave ved Institutt for folkekultur, Høgskolen i Telemark, hvor han tok for seg tungehornet i Norge.

Fra 1989 arbeidet Atle som frilans folkemusiker på deltid. I 2003 ble han ansatt som fylkesmusiker i Hedmark, først i halv stilling og fra 2008 i hel stilling. Han har bl.a. mottatt Hedemarkslagets Kulturpris (1997), blitt utnevnt til æresmedlem i Hedmark Folkemusikklag (1997) og fått Halteguttenprisen (2010).

Vi lyser fred over Atles minne!

Bjørn Aksdal


2011 - 100 år siden Egil Storbekkens fødsel

6. mai
markeres Egil Storbekken på Riksscenen for folkemusikk og folkedans i Oslo.
Her deltar Steinar Ofsdal, Eli Storbekken, Tone Hulbækmo, Hans Fredrik Jacobsen, Birger Mistereggen, Georg Buljo, Gjermund Silset og Jørn Simenstad. Oslo Jammerkor og Østerdølenes Spelemannslag.

21. mai arrangeres Jubileumskonsert i Storbekkens hjembygd, Tolga.
Utøverne blir stort sett de samme som på Riksscenen, i tillegg kommer Mary Barthelemy, Svein Gjelten Bakken, og sangkoret Sneppen.
Her blir det dessuten utdeling av Egil Storbekkens musikkpris for 2011.

17. juli blir det Storbekken-markering under Lur- og lokkestevnet i Tolga.

22 oktober. En Festforestilling, Tynset Kulturhus, arrangør Musikk i Hedmark.
Konferansier: Olav Viksmo Slettan.
Sammen med Hedemarken symfoniorkester deltar musikere som Eli Storbekken, Birger Mistereggen, Hans Fredrik Jacobsen, Lillebror Vasaasen, Sigurd Hole, Frode Berntzen og musikere fra Musikk i Hedmark.

Kulturskolen, skolen og barnehagene i Tolga kommune markerer dessuten jubileet gjennom hele 2011 med ulike lokale prosjekter. Det blir også konserter for eldre i kommunen i regi av Den kulturelle spaserstokken

ES Kunstustilling
I tillegg til disse konsertene er fem kunstnere invitert til å lage en utstilling og la seg inspirere av Egil Storbekkens liv og virksomhet. Gisle Harr, Christer Karlstad, Kjetil Skøien, Erik Snedsbøl og Kari Steihaug, arbeider innenfor ulike kunstarter, og vil vise arbeider innen foto, maleri, skulptur, tekstil og video. Kjetil Skøien og Helga Storbekken, datter av Egil vil skape en installasjon av Egil Storbekkens malerier, noter, platecovere, musikkinstrumenter og foto.
Utstillingen omtales som en viktig markering av 100 års jubileet, og vil for mange publikummere vise fram ukjente sider av Egil Storbekkens kunstneriske liv, som for de fleste er kjent som musiker  og komponist. Utstillingen skal vises på tre steder, med første åpning i forbindelse med jubileumskonserten.
• Tynset Museum, Galleri Ramsmoen: 22.05 – 03.07. 2011
 Galleri TØYsentralen, Tolga: 15.07 – 31.07. 2011
• Rørosmuseet :  03.09 -  16.10. 2011
For de som ellers er nysgjerrige på Egil Storbekkens liv og levned, kan vi anbefale boka ”Egil Storbekken  -- bygdekunstner og komponist.”. Den er skrevet av Astrid Gynnild, og ble gitt ut på Ascehoug Forlag i 1994. Det er også Gynnild som har tatt fotografiet som ledsager denne teksten.

Hjuringen nummer 2, november 2010 er ute her!
Fra åpningen av Riksscenen for folkemusikk og folkedans torsdag 9. sept.
Åpningsverk av Bent Åserud og Geir Bøhren.


Foto: Kristin Groven Holmboe


NLB gratulerer Geir Egil Larsen (bukkehorn) med seieren under årets Landskappleik på Voss.
Han vant også fløyteklassen med sitt flotte seljefløytespill.Egil Storbekkens musikkpris for 2010 er tildelt musiker, innsamler, formidler og forfatter Atle Lien Jenssen fra Hamar.

atle

Egil Storbekkens musikkpris deles ut under Olsok i Tolga, tirsdag 27. juli kl. 14.00 i forbindelse med lur- og lokkestevne i setergrenda Orvdalen i Tolga.Hjuringen nummer 1 mars 2010 er ute her!

Bilder fra Lur- og bukkehorndagen på Bygdøy.


Egil Storbekkens Musikkpris for 2009 tildeles Steinar Ofsdal.
ofsdal
Årets pris til Steinar Ofsdal deles ut søndag 26. juli ved Nord-Europas første andelsmeieri i Raudsjødalen i Tolga. Utdelingen inngår i markeringen av at det i år er 60 år siden det først lur- og lokkestevnet i Nord-Østerdalen.


Norsk Lur- og Bukkehornlag er på facebook!Medlemmer av NLB spilte pøbb-konsert i regi av Riksscenen på MIR
Torsdag 19. mars

Kurs kl 18:00-19:00 : 4 deltagere

Den påfølgende konserten var svært hyggelig og uformell. Det var ca. 35 tilhørere som fikk oppleve de fire spellemennene Knut Skrindo, Odd Sylvarnes Lund, Jørn Simenstad og Eilif Gundersen.

Disse presenterte bukkehornmelodiene med ”løs snipp og åpen jakke”

Sitat fra en fornøyd publikummer: ”Det neste må bli stand up….”

NLB er svært glad for at Riksscenen spurte om vi ville avholde konsert på pøbben MIR som er scene for folkemusikk i Oslo frem til Riksscenen flytter inn i eget hus med egen konsertsal en gang til høsten.
Ansvarlig for disse sidene er NLB ved styret.
Spørsmål til NLBs nettpublikasjon rettes til nettansvarlig <nettansvarlig på lurogbukkehorn.org>.